Rösta på konstverk som ska målas upp i Göteborg

Den öppna konsttävlingen resulterade i tävlingsbidrag från hela världen; 37 länder från 5 världsdelar för att vara exakt. Nu kan du rösta på de konstverk du vill ska målas upp i Göteborg.

Den 4 april utlyste färg- och sysselsättningsprojektet Sätt färg på Göteborg en konsttävling där hela välden bjöds in att delta. Hundratals tävlingsförslag har kommit in från världens alla hörn och nu ska göteborgare i hela världen rösta fram finalisterna vars konstverk kommer att målas upp i Göteborg.

Totalt är de 21 tävlingsförslag som går till final och där kommer en Göteborgs-jury att ta vid. Juryn består av konstnärer, arkitekter, dekorativa målare, unga stadsutvecklare från Angered och tävlingens egna projektchef. Över 6500 personer har redan röstat på sitt favoritförslag, gör det du också! Röstningen pågår fram till 3 juli.

Rösta här!

Konstverk ska ingå i 21 km konst

De vinnande konstverken, totalt 12 stycken, kommer att ingå i projektet 21 km konst. Det är en sträcka på 21 km som löper mellan Kulturhuset i Blå Stället till Röda Sten Konsthall och längs med sträckan kommer muralmålningar, markmålningar, vimplar, banderoller och vepor att pryda sträckan. 21 km konst kommer att stå klart år 2021 när Göteborg firar 400 år.

Är du intresserad av 21 km konst?
Läs mer om projektet här!