En vecka på Alfons Åbergs Kulturhus

Under vecka 24 kommer Sätt färg på Göteborg att finnas på plats på Alfons Åbergs Kulturhus för att ta fram vimpeloriginal tillsammans med husets besökare. Det är för projektet 21 km konst där 21 km ska fyllas med färg och en delsträcka ska helt fokusera på Alfons Åberg.

Mellan den 12 – 16 juni kommer färgprojektet Sätt färg på Göteborg att besöka kulturhuset för att tillsammans med barn, syskon och föräldrar designa vimplar. Genom clip-art kommer besökarna att kunna tillverka en vimpel med olika Alfons Åberg-motiv och med färg. Vimplarna kommer sedan att användas i 21 km konst; ett projekt där 21 km ska fyllas med konst och färg. En delsträcka i 21 km konst ska tillägnas Alfons Åberg och därför ska nu flera vimplar designas tillsammans med besökare till Alfons Åbergs Kulturhus. Ett urval av de vimpelförslag som kommer in från veckans clip art-workshops kommer sedan att målas upp i ett större format (upp till 2 m stora) och monteras i lyktstolpar längs med konststräckan, som löper från Kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten Konsthall.

Vad: Designa din egen vimpel med Sätt färg på Göteborg
Var: Alfons Åbergs Kulturhus, Slussgatan 1
När: 12 juni – 16 juni mellan klockan 11.00 – 14.00

 

Målas upp i storformat av arbetslösa ungdomar

Förutom att måla upp en 21 km lång konststräcka syftar projektet Sätt färg på Göteborg även till att sätta unga vuxna i arbete inom måleribranschen. Ungdomarna får gruppvis testa på måleriyrket genom att renovera lägenheter men också genom dekorativt måleri. Det dekorativa måleriet kan bestå i att måla upp ett vimpeloriginal till ett större format och det är precis vad som kommer att hända med Alfons Åberg-vimplarna. Idén är att ungdomarna praktiskt får öva på hantverket hantverket måleri samtidigt som de fyller staden med mer färg.