Färgglada papperskorgar ska minska nedskräpning

Under vecka 25 – 26 finns vi på plats i Hjällbo med konstnären Gilson Serafin för att sätta färg på papperskorgar. Papperskorgarna målas tillsammans med Poseidons feriearbetare och förhoppningen är att de färgglada papperskorgarna ska minska nedskräpningen.

Idén att måla färgglada papperskorgar kom upp i samråd med bostadsbolaget Poseidon som förvaltar många fastigheter i Hjällbo. De upplevde sig ha problem med nedskräpning i området och ett konkret förslag var att göra papperskorgarna mer synliga för hyresgästerna. Som ett sommarprojekt har vi därför låtit konstnären Gilson Serafin handleda fritidsgården Hemmaplans feriearbetare att måla upp papperskorgarna som dekorativa målningar. Totalt är det 11 ungdomar som är med i sommarprojektet.

Målar parkbänkar

Förutom att måla papperskorgar kommer ungdomarna också att slipa och måla om flera parkbänkar i området. Parkbänkarna ska grundmålas och sedan målas dekorativt med symboler eller uppmuntrande budskap, som bilden nedan. Att måla parkbänkar är ett bra och enkelt sätt att rusta upp området samtidigt som ungdomarna kan känna sig stolta över att ha målat fint i det egna området. Projektet beräknas vara klart under vecka 26.