fbpx

2021 fyller Göteborg 400 år – 
det ska vi fira med ett jätteprojekt!

Läs artikel

Ett stort projekt som sträcker sig över hela Göteborg från här och nu och ända fram till 2021. Fyllt av delprojekt som bland annat ska skapa fler arbeten till ungdomar, renovera flerfamiljsfastigheter i miljonprogrammet och öka integrationen. Så ska vi förstås göra Göteborg ännu vackrare – med färg och form. Välkommen till Sätt färg på!

2021 fyller Göteborg 400 år. Det ska vi fira. Ja, eller kanske snarare; den stora födelsedagen är skälet till att vi nu gemensamt ska se till att det ska hända en massa bra saker i Göteborg med omnejd.

I praktiken handlar det bland annat om färg, form och utsmyckning i Göteborgsregionen. Tillsammans med olika samarbetspartners, experter inom sina områden, ska vi se till att Sätt färg på sätter ett tydligt avtryck fram till födelsedagen 2021 – och därefter.

I dagsläget är planerna stora och vida. Efterhand kommer vi att detaljplanera projekt tillsammans med samarbetspartners där lokala entreprenörer och ungdomar med lokal förankring är med och driver på.

– Vi har flera exempel på vilken kraft det blir när människor blir engagerade och delaktiga i sin vardag. Den kraften är enorm, säger Erling Zandfeld, projektledare hos Målaremästarna, initiativtagare med erfarenhet av flera liknande projekt.

I skrivande stund håller flera delprojekt att ta form och samarbete med lokala aktörer att knytas. Längst har planeringen för vårens konstutställning på Röda Sten kommit.

– Vi har hittills genomfört massvis med möten som har en sak gemensamt; alla vill vara med och bidra till att Göteborg blir en ännu bättre plats, säger Erling Zandfeld.