Klimatveckan 2023: Helsingborg

Under de fem senaste dagarna har 30 engagerade feriearbetande fått göra en djupdykning i hållbarhets- och klimatfrågor. Oatly (Lena Lölfing & Linda Nordgren), Avanza Bank (Johanna Kull), WWF (Ardita Makiqi & Amin Ben) och Scandinavian Green Roof Institute (Hugo Settergren & Nilas Lätt) har alla varit på plats och hållit i utbildningar och workshops för deltagarna. Utöver det har deltagarna bland annat fått lära sig hur man kan upcycla saker man redan äger i en workshop av Stefan Ottmar som driver ”reparationsträffar i HBG” samt fått en grundkurs i projektledning av oss.

Det har varit enormt givande att höra alla deltagares perspektiv och vi är glada över att vi, genom Klimatveckan och våra samarbetspartners, kunnat ge en insyn i hur hållbarhetsarbete inom olika typer av organisationer kan se ut.

Klimatveckans deltagare har haft möjlighet att diskutera och dela sina åsikter med personer inom näringslivet, samtidigt som de har stärkt sina kunskaper inom områden som hållbar matkonsumtion, hållbar ekonomi och hållbar stadsutveckling.

VAD HÄNDER NU?
Nu är det dags för våra deltagare att starta sina egna klimatprojekt som de om några veckor kommer presentera för politiker i Helsingborgs stad.

Ett enormt tack till alla som medverkat och Helsingborgs stadHelsingborgshem och HABITEUM för det fina samarbetet!

PS: Den 19-22 juni är det dags för Klimatveckan i Göteborg! Håll utkik i våra kanaler för spännande uppdateringar!

Tillsammans kan vi göra skillnad och skapa en hållbar framtid! 💚🌍