Art@Climate: 10 000-tals kronor insamlade till Ukrainska barn i Sverige


Konstauktionen, en del av Art@Climate, i Varberg blev en oerhörd framgång. Många konstentusiaster hade samlats på Lottastugan för att beundra de olika konstverken och ta del av det ukrainska hantverket som erbjöds.

Utställningen bestod av en imponerande samling av 20 konstverk, alla skapade av begåvade ukrainska konstnärer. Konstnärerna är alla deltagare i vår internationella konsttävling, Art@Climate, som har som mål att väcka engagemang för klimatfrågor genom konstnärliga uttryck.

Klockan 17.00 inleddes auktionen, och när kvällen närmade sig sitt slut hade besökarna köpt konst och prints för den totalt 36 000 kronor. Alla intäkter går direkt till ett sommarläger för ukrainska barn som förlorat sina föräldrar. Lägret organiseras av den ideella organisationen Help Ukraine Gothenburg.

Art@Climate är ett värdefullt initiativ som fortsätter att ge en plattform för konstnärer att uttrycka sina åsikter och kämpa för en hållbar framtid. Genom att kombinera konst och klimatfrågor kan vi uppmärksamma viktiga ämnen på ett unikt och engagerande sätt. Den här auktionen är bara ett exempel på hur konst kan användas som en kraftfull drivkraft för förändring. Tillsammans kan vi påverka och skapa en mer hållbar värld, en konstverk i sig.

Läs Hallands Nyheters artikel om auktionen och en ledare om våra Ukrainska deltagare

  • Art@Climate: Här kan du se alla 300 bidrag från 54 olika länder och rösta på dina favoriter
  • CareEUkraine: Här kan du läsa mer om våra projekt för Ukraina
Art@Climate Konstauktion