fbpx

AkzoNobel huvudsponsor för färg

Läs artikel

AkzoNobel är ett världsledande färgföretag och nu även huvudsponsor för Målaremästarnas stora projekt ”Sätt färg på”.
– Eftersom vi älskar färg tycker vi naturligtvis att det här är ett fantastiskt projekt som både ökar sysselsättningen bland unga arbetslösa och sätter färg på Göteborg fram till stadens födelsedag 2021, säger Maria Fiskerud, nordisk kommunikationschef för AkzoNobel.

Som en av världens ledande industrikoncerner förser AkzoNobel både företag och konsumenter världen över med färgprodukter, specialkemikalier, bygglim och limsystem. Produkterna används i första hand för byggvaror och infrastruktur, men även för konsumentprodukter som köksartiklar.

Verksamhet i hela Sverige – med tyngdpunkten i Göteborg med omnejd
– ”Sätt färg på” är ett av många projekt som Målaremästarna står bakom och som vi är stolta huvudsponsorer för. Att främja sysselsättningen för ungdomar och öka integrationen är helt i linje med våra värderingar och Målaremästarna gör detta genom spännande projekt och nyskapande måleri, säger Maria Fiskerud.

AkzoNobel har omfattande verksamhet i hela Sverige med stort fokus i Bohus, Stenungsund och Angered.  Ambitionen är att flera av AkzoNobels verksamheter kring Göteborg ska engagera sig i projektet som drar igång inom företaget under första delen av 2014.

Imponerande referenser
AkzoNobel har bred erfarenhet av markmålning i utmanande miljöer. I Lofoten i Norge medverkade man i ett projekt där en hel by målades i blå färg. Projektet initierades av invånarna själva och byn kallas för Blåbyn, i landsdelen Sorteland.

– Med imponerande referenser och ett stort engagemang var AkzoNobel självklara som sponsorer i projektet, säger Erling Zandfeld, projektledare för ”Sätt färg på”.