fbpx

Alla får vara konstnärer när Sätt färg på Göteborg intar Kulturnatta

Läs artikel

Varje år anordnas Kulturnatta i Göteborg, en stor kulturfest med aktiviteter runt om i staden för alla åldrar. Detta år hölls Kulturnatta 23-26 januari, och Sätt färg på Göteborg var på plats under helgen på Blå Stället i Angered med en workshop där man fick chansen att måla original till vimplar.

Sätt färg på Göteborgs station kryllade av nyfikna besökare och man var glad över att få testa på något praktiskt. De flesta konstnärerna utgjordes av barn.
– Barn är väldigt kreativa medan man som vuxen inte har samma självförtroende. Det är roligt att ha blandade grupper, då kan man inspirera varandra. Speciellt de vuxna får många idéer av barnens målningar, säger Gloria Esteban, producent vid Blå Stället.

Vimpeloriginal ger färg åt Blå Stället
Under tre och en halv timma fick både barn och vuxna lov att måla så många original till vimplar de ville. De hängdes sedan upp längst hela korridoren på Blå Stället. Vimpeloriginalen hänger fortfarande kvar och Gloria berättar att det har genererat mycket intresse och entusiasm från barn som går förbi.

Alla en del av staden
Om Sätt färg på Göteborg säger Gloria att hon tror det är så populärt att delta eftersom man är med och utsmyckar Göteborg.
– Projektet kopplar samman två delar utav Göteborg och man känner att man är en del av staden, oavsett var man bor.
Under Kulturnatta på Blå Stället fick besökare även chans att prova på olika slags danser såsom karnevaldans, breakdance och orientalisk dans, och även inomhussporter.

En del av 21 kilometer konst
De nya originalen kommer att målas upp på tre meter stora vimplar av måleripraktikanter och hängas upp längs med den 21 kilometer långa konststräckan inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Detta var femte gången som allmänheten bjudits in att delta i det 21 kilometer långa världsrekordförsöket.