fbpx

Alla fick bidra till världens längsta konstverk

Läs artikel

Den 30 augusti var det dags för nyinvigning av Blå Stället, kulturhuset i Angered. Då detta är en av ändpunkterna för Sätt färg på Göteborgs försök att skapa världens längsta konstverk var det självklart för Sätt färg på Göteborg att vara på plats.

På sträckan Röda Sten – Blå Stället vill Sätt färg på Göteborg skapa världens längsta konstverk till år 2021 då Göteborg firar 400 årsjubileum. Som en del i detta kommer ett flaggspel att hängas upp, en bit varje år, och sedan hängs allt upp igen 2021.

Alla fick skapa egen del
Under nyinvigningen av Blå Stället fick alla som ville bidra till flaggspelet med en egen vimpel och många tog chansen. Resultatet blev ett riktigt färgkalas i Målaremästarnas tält.
– Det var roligt att se så många barn och vuxna som gick in helhjärtat i målningen, nu har vi många vackra och kreativa vimplar att komplettera konstverket med, säger Erling Zandfeld, projektledare för Sätt färg på Göteborg.

Personliga vimplar
Alla vimplar märks med ett nummer.
– På så vis kan vi hålla reda på vem som målat vilken, så att alla får reda på när just deras vimplar kommer att hängas upp, säger Erling.

vimplar_invigning