fbpx

Allmänna Arvsfonden bidrar till 21 km konst

Läs artikel

Sätt färg på Göteborg som är ett färg- och sysselsättningsprojekt som sätter arbetslösa ungdomar i arbete, har fått närmare fyra miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden för sitt projekt med 21 kilometer konst. Detta gör att projektet kan aktivera ytterligare 375 ungdomar

– Det är en fantastisk möjlighet för oss att verkligen sätta 21 kilometer konst på världskartan samtidigt som vi på allvar kan få effekt för våra arbetssökande ungdomar. Närmare 400 ungdomar kommer vi kunna aktivera nu med bidraget från Allmänna Arvsfonden. Vi kommer att arbeta mycket nära ungdomarna och de kommer själva vara med att välja områden och platser som de vill förändra med färg. Vi skapar sedan förutsättningarna till att ungdomarna själva ska kunna utföra arbetet och därmed inspireras till ett riktigt spännande yrke, säger Erling Zandfeld projektledare för Sätt färg på.

Ungdomar och färgglädje
21 kilometer konst kommer att sträcka sig från Röda Sten i väst till Blå Stället i öst. Genom en mängd bostadsområden och industrier där olika installationer och konstverk, stora som små, kommer att avlösa varandra.
– Vårt projekt kommer att lyfta såväl ungdomarna som områdena där vi är. Industriområden kommer få en fantastisk färgglädje och jag kan lova att alla fastighetsägare som är med på tåget kommer att bli glatt överraskade av hur bra det kommer att bli. Förhoppningsvis kommer de också att använda projektet för egna aktiviteter – ju fler som är med och målar desto roligare blir det, säger Erling Zandfeld.

Delaktighet istället för utanförskap
Grunden i projektet 21 kilometer konst är att skapa delaktighet för unga i förortsområden med utanförskap och hög arbetslöshet.
– Vi kommer genom hela projektet arbeta med devisen: av, med och för unga. Det är det viktigaste, att vi dessutom skapar konst och glädje är bara en bonus, avslutar Erling.