fbpx

Artscape sätter färg på Göteborg

Läs artikel

Artscape 2014, Sveriges första stora internationella gatukonstfestival, genomfördes i Malmö under sommaren och nu tittar personerna bakom festivalen på Göteborg som möjlig värdstad för nästa års festival. Ett samarbete med Sätt färg på Göteborg ligger självklart nära till hands.

– Vi har samarbetat med varandra innan, och har samma mål – att motverka grå och trista ytor i staden, att skapa mer färg och konst i det offentliga, så ett samarbete skulle vara perfekt, säger Erling Zandfeld, projektledare Sätt färg på Göteborg.

Artscape 2014 pågick under maj och juni i Malmö. Då förvandlade gatukonstnärer från hela världen tråkiga ytor i Malmös offentliga rum till färgglada konstverk genom stora muralmålningar, textilkonst, skulpturer och origami. Festivalen hade som syfte att sprida offentlig konst och göra konsten mer tillgängligt för de som inte är vana besökare av gallerier och museum.

Sätt färg på Göteborg ser gärna att Artscape är involverade i arbetet längs med sträckan mellan Röda Sten och Blå Stället där världens längsta konstverk ska skapas.
– De gjorde ett väldigt bra intryck i Malmö, så det hade varit roligt om de kunde vara en del av världsrekordet, säger Erling.