fbpx

Bli en del av 21 km konst

Läs artikel

Inför att Göteborgs stad firar 400-årsjubileum kommer en 21 kilometer lång sträcka mellan Blå Stället i Angered och Röda Sten i Klippan, fyllas med väggmålningar och annan konst som tillsammans bildar världens längsta konstverk. Ni som har en eller flera fastigheter längs sträckan har därför en möjlighet att medverka.

Konststräckan mellan Blå Stället och Röda Sten kommer att skapas med hjälp av en målad cykelväg, tillfälliga installationer i form av vimplar och vepor, och permanent konst i form av målningar på väggar, i tunnlar och på murar. År 2021 kommer de tillsammans att bilda världens längsta konstverk.

Passa på när du målar om
Vi är nu intresserade av att komma i kontakt med de som äger en eller flera fastigheter som ligger längs sträckan. Vi behöver hjälp att hitta ytor som vi kan färgsätta. Kanske behövs det ändå målas om eller att en vägg behöver renoveras, då kan vi passa på att ge den ett vackert konstverk samtidigt. En konstnär skapar ett original som våra målarpraktikanter sedan målar upp. Vi står för arbetet och färgen, men passar gärna på om ni ändå har byggställningar uppe. Antingen målar vi direkt på ytan, eller på en jättevepa som sedan hängs upp.

Skapar arbete för unga
Sätt färg på Göteborg är ett färg- och sysselsättningsprojekt som sätter arbetslösa ungdomar i arbete samtidigt som man ger staden mer färg och konst. Ungdomar får testa på måleri och om de är intresserade får de hjälp med utbildning, praktikplats och jobbkontakter. 21 kilometer konst är ett delprojekt i detta, och genom att vara med och bidra med vägg eller yta hjälps arbetslösa ungdomar in i yrkeslivet.

Vill du veta mer?
Här kan du se vart konststräckan kommer att gå. Titta gärna runt på vår hemsida vad som gjorts hittills i projektet, och om ni är intresserade kontakta Maria Jönsson så berättar vi gärna mer.

maria.jonsson@sattfargpa.se
073 – 089 46 12