fbpx

Affischer för Euroskills

Läs artikel

Höstens stora delprojekt för preppens andra grupp har varit att måla upp enorma dukar för att marknadsföra Euroskills. Euroskills är ett Europamästerskap i hantverksyrken och totalt har 7 olika ”affischer” målats upp av projektets deltagare.

Sedan mitten av oktober har 10 deltagare i projektet Sätt färg på Göteborg spenderat tid i en stor lokal i Lundby för att måla upp sju affischer till evenemanget Euroskills. Affischerna har dock inte varit i en normal storlek utan här har våra deltagare arbetat med stor PVC-dukar, vissa så mycket som över 130 m2 stor.

I Euroskills tävlar ungdomar i totalt 35 olika yrken och av dem har vi valt att måla upp sex yrken på dessa enorma dukar för att marknadsföra tävlingen. Dukarna monteras sedan upp på centrala platser runt om i Göteborg.

– I det här delprojektet får deltagarna lära sig flera saker som kommer att vara till nytta i deras framtida yrke som målare. Bland annat får de öva i sparmålning (att måla efter en linje), tejpning och att bryta färg, säger Kristina Halttu, måleriinstruktör i Sätt färg på Göteborg.