fbpx

Affischer till Hammarkullekarnevalen

Läs artikel

Sätt färg på Göteborg har vid flera tillfällen bidragit till att den årliga Hammarkullekarnevalen blir lite extra färggrann. I år målades fyra större affischer upp i syfte att pryda en bred grå sockel som löper längs med karnevalstråket.

Ett återkommande måleriprojekt för våra unga deltagare är Hammarkullekarnevalen; en folkfest där hela Göteborg färdas till stadsdelen Hammarkullen för att se färg och dans sammansatt i ett mångkulturellt karnevalståg. Varje år tillför ungdomar från projektet ett nytt inslag av konst och inför årets karneval målades större affischer i storleken 2,5m x 2m upp på duk och monterades längs med karnevalstråket.

– I år har vi haft ett särskilt nära samarbete med Karnevalskommittén om vårt projekt. De har varit mycket nöjda med tidigare års måleriprestationer och har planer på att fylla en 60 meter bred sockel i området med konst från våra ungdomar, säger Saman Fattah, projektledare hos Sätt färg på Göteborg.

På plats under karnevalen

Under Hammarkullekarnevalen kommer Sätt färg på Göteborg att finnas på plats och låta besökarna slå världsrekord med 21 km konst. 21 km konst är ett måleriprojekt där en 21 km lång konststräcka ska målas upp från Kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten Konsthall. Under lördagen den 27 maj kan besökarna till karnevalen få tycka till och själva ta fram förslag på vad som ska ingå och målas upp i 21 km konst.

Var: Mixgården i Hammarkullen
När: 11.00 – 14.00 Lördag 27 maj
Vad: Var med och ta fram världens längsta konstverk!