fbpx

Testar på måleriyrket hos Egnahemsbolaget

Läs artikel

Under de första tre månaderna, den tid vi kallar preppen, får deltagare i projektet testa på måleriyrket på lite olika sätt. Just nu får ungdomarna testa på hur det är att måla kontorslokaler hos Egnahemsbolaget.

Uppgiften för ungdomarna består främst av att fräscha upp kontorets lokaler från nuvarande kulör till vita fina väggar. Detta görs genom att först och främst tvätta rent väggarna. Vissa väggar är mer utsatta än andra och behöver därför mer tid. Detsamma gäller för slipning av vissa ytor. I övrigt kommer väggarna på kontoret att målas två gånger. På så sätt får deltagarna testa på flera olika moment inom måleriyrket.

Jobbet är av det enklare slaget men skiljer sig något från de tidigare testa på-projekten, då personalen på Egnahemsbolagets kontor jobbar i lokalerna samtidigt som oss. Detta innebär att deltagarna får en reell känsla av hur det är att arbeta som målare i ”verkligheten”, vilket är en nyttig erfarenhet. Att få höra kommentarer kring arbetet, struktur på arbete och färgval. Det innebär naturligtvis också en hel del beröm från nöjd personal som får ett fräscht kontor.

Tack Egnahemsbolaget för att vi fick testa på måleriyrket i era lokaler!