fbpx

Ungdomar hjälper världsberömd konstnär under ARTSCAPE

Läs artikel

Just nu pågår ARTSCAPE 2016 runt om i hela Göteborg och på Bredfjällsgatan 46 i Hammarkullen har ungdomar från Sätt färg på Göteborg förberett för en av de världsberömda konstnärerna.

Sedan den 25 juli har gatukonstfestivalen ARTSCAPE 2016 pågått runt om i Göteborg och dag för dag dyker nya konstverk upp i staden. Näst på tur står Hammarkullen och Bredfjällsgatan 46 där den argentinska konstnärinnan Graciela Gonçalves idag har börja måla. Väggen som Gonçalves målar upp sitt konstverket på har dessutom förberetts och grundmålats av deltagare till Sätt färg på Göteborg.

– Väggen är helt perfekt! Jag brukar normalt inte grundmåla de väggar jag arbetar på men i det här fallet ville jag verkligen att målningen skulle ha den bästa förutsättningen. Det är ett imponerande arbete som era deltagare har gjort, säger Graciela Gonçalves.

Graciela Gonçalves verk finns idag att se i bland annat Spanien, Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Kina, Ungern, hemlandet Argentina och numera även i Sverige. Hennes målningar föreställer trolska, fantasifulla små djur i starka färger och är inspirerat av fanzine- och serievärlden. Graciela Gonçalves kommer att arbeta på sin målning under de kommande 5-7 dagarna.