fbpx

”Det är viktigt att våga testa något nytt”

Läs artikel

Maksida Tiric var en av dem som hade som praktik att måla upp konstverk inför nyinvigningen av Blå Stället. Ett par veckor senare fick hon jobb.

När Maksida fick praktik hos Sätt färg på Göteborg via arbetsförmedlingen hade hon ingen aning om hon skulle tycka om målning.
– Men det var riktigt roligt och jag trivdes jättebra, säger hon.

Gav nya möjligheter
Nu blev det inte målaryrket för Maksida, under praktiken fick hon ett annat jobberbjudande som gruppledare på ett städbolag som hon tackade ja till.
– Att ha ett jobb har öppnat nya dörrar. Jag fick med mig erfarenheter och kontakter från praktiken och det är värt så mycket. Jag trivdes jättebra med alla och tänker fortsätta att hålla kontakten med dem, säger Maksida.

Inspiration att studera
Praktiken har motiverat Maksida att gå vidare och börja studera på högskolan vårterminen 2015. Just nu kommer hon också att ta hand om facebook-kontot för Sätt färg på. Hennes tips till andra är att göra precis som hon, och att våga.
– Man måste ge saker och ting en chans och testa, om inte annat leder det till nya kontakter och nya möjligheter, säger Maksida.