fbpx

Ett flaggspel växer fram

Läs artikel

Sätt färg på Göteborg ska skapa världens längsta konstverk från Röda Sten till Blå Stället, och en del i det kommer vara ett flaggspel. 3-10 oktober provhängdes ett litet flaggspel vid Röda Sten, dels för att testa en ny upphängningsteknik och vimpelutformning, dels för att visa Trafikkontoret och samarbetspartners hur det kommer att se ut.

Förutom upphängningstekniken testade vi även att skapa mellanrum mellan de målade vimplarna med hjälp av ”uppskurna” vimplar vilket skapade en vågliknande rörelse i vinden.
– Det blev jättelyckat, alla var positiva och detta var ett viktigt steg på vägen. Vi kommer att fortsätta att utveckla designen och upphängningstekniken ytterligare så det blir så bra som möjligt. I början av 2015 börjar vi skicka ut vimplar till skolor i västra Sverige, så då vill vi vara klara med upplägget, säger Erling Zandfeld, projektledare för Sätt färg på Göteborg.

Syftet med att skapa ett flaggspel från Röda Sten till Blå Stället är bland annat att låta allmänheten bidra till utsmyckning av staden inför 400-års jubileet. Men också att skapa en visuell länk mellan väst och nordost, att binda samman hela Göteborg geografiskt och socialt.

Utefter världsrekordssträckan kommer det även att finnas temporära målningar på duk, permanenta muralmålningar på ytor och fasader, skulpturer eller andra former av offentlig utsmyckning som innefattar måleri.