fbpx

”Färg och konst är precis vad Göteborg behöver”

Läs artikel

Konstnärerna Linda Spåman, Merete Lassen, Camilla Boström och Eric Magassa ska göra original till de stora dukar som ska monteras på bland annat fasaderna till Novotel, Röda Sten konsthall och Higabs verkstad vid Klippan i Göteborg.
– Det är ett jättespännande projekt. Färg och konst i det offentliga rummet är precis vad Göteborg behöver, säger Merete Lassen.

I januari kommer Linda, Merete, Camilla och Eric att lämna in original till stordukar som sedan ska målas av unga byggnadsmålare. Under april 2014 kommer dukarna att monteras på fasader vid Röda Sten och Klippan. Temat för målningarna är ”Nära vatten”.

”En otroligt fin plats”
– Min bild kommer att vara influerad av vatten och illustrera magi och mystik, säger Linda Spåman, som är illustratör och serietecknare. Hon kommer att göra original till den yta som vänder sig mot Konstnärernas Kollektivverkstad.

– Röda Sten är en otroligt fin plats och det känns väldigt roligt att konstverken kommer att bli så stora, säger Linda.

Merete Lassen flyttade från Norge till Göteborg för sju år sedan. Hon är utbildad inom frikonst och arbetar med flera konstprojekt, utställningar och även som bildlärare.

– Det känns kul att få vara en del av Göteborgs jubileum 2021. ”Sätt färg på” är ett häftigt projekt och jag hoppas att det blir mer sånt i Göteborg, säger Merete.

Samarbete med skolklasser
Camilla Boström är konstnär och designer. Tillsammans med elever och pedagoger på Freinetskolan, Nya Varvets skola och Fjällskolan kommer hon att ta fram original till fasaden på Röda Sten Konsthall.

– I projektet ”Sätt färg på” vågar man satsa och ta i vilket jag gillar. Just nu håller jag på att spåna på idéer till min bild.

Konstnären Eric Magassa har en stark anknytning till Röda Sten då han arbetar i området.

– Det ska bli väldigt kul att få vara med i projektet och jag är väldigt nyfiken på processen som tar vid efter att jag har lämnat ifrån mig mitt verk till byggnadsmålarna. Deras tolkning kanske kommer att ge min målning en oväntad touch vilket är spännande.