fbpx

Färgglad folkfest i Angered

Läs artikel

Den 10 september var det folkfest i Angered centrum med ”Angered tar plats”. Dagen var fullspäckad med musik, pröva-på och andra roliga aktiviteter, för att skapa delaktighet och engagemang hos boende och besökare i Angered. På plats fanns även Sätt färg på Göteborg som bjöd in barn och vuxna till att måla vimplar och bidra till ”världens längsta konstverk”.

”Angered tar plats” är ett initiativ från kommunen, Angered Arena och flera andra lokala aktörer för att visa på den mångfald och det rika kulturutbud som finns i stadsdelen. Under dagen kunde besökarna bland annat prata med politiker, gå på delaktighetsmässa i Angered Köpcentrum och se artisten Linda Pira uppträda.

Populärt att måla vimplar
Inne i mässlokalen var det mycket liv och rörelse runt Sätt färg på Göteborgs monter.
– Hos oss kunde barn och vuxna vara med och delta i världsrekordförsöket ”21 km konst” genom att måla original till vimplar. Originalen kommer sedan att målas upp på tre meter stora vimplar och hängas upp längs med den 21 kilometer långa konststräckan inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021, säger Marie Henderfelt, projektkoordinator för Sätt färg på Göteborg.

Konst skapar delaktighet
Marie är övertygad om att konststräckan, som startar i Angered, kommer skapa en ökad trivsel och bättre miljö.
– Konst och Street Art ligger rätt i tiden och är ett tillvägagångssätt som vi tror skapar delaktighet hos ungdomar. Vi vill visa ungdomarna i dessa områden att de själva kan lyfta upp sin stadsdel och känna stolthet i att bo där, säger Marie Henderfelt.