fbpx

Färgstark skaparglädje på Vetenskapsfestivalen

Läs artikel

Snart slår Vetenskapsfestivalen upp dörrarna till årets evenemang med temat ”Liv och död”. På plats är Sätt färg på Göteborg som bjuder in göteborgarna till att delta i ett världsrekord i färg.
– Ett jätteroligt projekt som jag hoppas att så många som möjligt vill vara med på, säger Isa Aspgård, ansvarig för Vetenskapsfestivalens skolprogram.

Sedan närmare 20 år tillbaka har Vetenskapsfestivalen fyllt Göteborg med spännande aktiviteter för stora och små i vetenskapens tecken under april. I år kommer Sätt färg på Göteborg att vara med på Vetenskapsfestivalen med aktiviteten ”Måla din vimpel och slå rekord”. Under tre dagar ges göteborgarna, både skolorna och allmänheten, chansen att bidra till världens längsta konstverk som kommer att sträcka sig mellan Röda Sten i väst och Blå Stället i öst inför 2021-jubileet.

Ny arena
Först ut är skolklasser och sedan kommer även allmänheten under 18-19 april att kunna lära sig mer om olika målartekniker och färglära. Aktiviteten ”Måla din vimpel och slå rekord” kommer vara förlagd till Blå Stället i anslutning till Experimentverkstaden, som i år har flyttat in i nya Angered Arena. Isa Aspgård berättar att det dels är ett sätt att komma närmare tidigare svårnådda målgrupper dels en möjlighet att locka ut folk från innerstan till Angered.

Något för alla
Viljan att knyta ihop staden, inspirera till kreativitet och nya kunskaper är något som förenar Vetenskapsfestivalen och Sätt färg på Göteborg. Isa Aspgård välkomnar mer färg och skapande verksamhet i Vetenskapsfestivalen, för att på så sätt uppmärksamma att även färglära och måleri är en vetenskap och något man kan studera på högre nivå.
– På Vetenskapsfestivalen ska det finnas något för alla och det är ju extra roligt att våra besökare i år får vara med och bidra till Göteborgs 400-års jubileum, säger Isa.

För mer info: http://vetenskapsfestivalen.se/for-alla/