fbpx

Framtiden – en enorm utmaning

Läs artikel

Händelserna i Biskopsgården nyligen pekar på ett övergripande samhällsproblem och manar till eftertanke. Med allt större skillnader i möjligheter och utveckling i olika delar av Göteborg, har vi stora utmaningar framför oss.

Projektet Sätt färg på fokuserar mycket på förortsområden med hög ungdomsarbetslöshet. Jag är född optimist och vi kommer att ta varje tillfälle att skapa en god utveckling. Vi fokuserar naturligtvis på det vi behärskar; en bra och inspirerande färgmiljö inne och ute. Skapad av och för de boende. Att ungdomar som bor i områdena är medskapare när vi lyfter miljön, ger en extra knorr åt vårt arbete. Och, hoppas vi, hopp åt många andra.

Vår devis – ett projekt utan gränser, kan bara utgöra en kugge i ett samhälle där många krafter samverkar för att skapa en bättre framtid för alla.

Vår medverkan vid Hammarkullenkarnevalen 2015 är menat att vara början på ett mångårigt arbete. Ett arbete för samverkan mellan det offentliga och det privata – mellan lokala initiativ och en nationell strategi – och med konstruktiva krafter som övervinner destruktiva krafter.

Vi har alla tuffa utmaningar framför oss, och med gemensamma krafter kommer vi tas oss an dem.