fbpx

Sätt färg på Göteborg

Vilka är vi?

Sätt färg på Göteborg är ett färg- och utbildningsprojekt där flera aktörer arbetar tillsammans för att ge arbetssökande unga en chans till ett riktigt yrke som målare samtidigt som vi sätter färg på staden.

Under 2019 utvidgades utbildningssatsningen till att omfatta hela Göteborgsregionen och fler hantverksyrken. Samtidigt fortsätter prisade och internationella konstverk att målas upp i ”21 km konst” – en konststräcka som löper mellan Kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten Konsthall vid Klippan.

Vad gör vi?

Cool Green Deal

Cool Green Deal är ett projekt som syftar till att ge unga en motbild till oron för miljön och jobben, genom att de själva får medverka i ett konkret miljöprojekt och genom att deras insatser skapar gröna jobb med anställningar för andra unga och dem själva.

Vill du veta mer?

23 km Konst

23 kilometer konst är precis som namnet antyder ett 23 kilometer långt konststråk från kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten konsthall vid Klippan. Konststråket samlar både stora muralmålningar, färglada vimplar och pimpade elskåp. 

Vill du veta mer?

Nyheter

Artscape Saga

Artscape Saga

Organisationen Artscape, som syftar till att främja och sprida intresse förurban konst, kommer under sommaren 2019 att utföra sitt mest ambitiösa konstprojekt hittills. Läs artikel