fbpx

Sätt färg på Göteborg

Detta är Sätt färg på Göteborg

Sätt färg på Göteborg är ett färg- och sysselsättningsprojekt där flera aktörer arbetar tillsammans för att ge arbetslösa ungdomar riktiga jobb och för att binda samman staden. Nedan kan du läsa mer om projektet, hur de olika stegen ser ut och hur du ansöker för att bli deltagare.

Så här fungerar det

Vad gör vi?

Vi hjälper ungdomar från Göteborg att utbilda sig till målare; ett yrke som är i stort behov av arbetskraft. Fram till Göteborgs 400-års jubileum år 2021 kommer vi att färglägga stadsdelar i Göteborg, sätta världsrekord med projektet ”21 km Konst” och se till att unga vuxna kommer ut i långvarigt arbete.

För vem?

Vi letar efter arbetslösa tjejer och killar som är mellan 19 – 24 år och som vill bli yrkesmålare. Som deltagare i projektet får du:

  1. Handledning från vår måleriinstruktör
  2. Möjlighet till utbildning
  3. Uppleva glädje och gemenskap
  4. Chans till ett riktigt jobb

Vill du bli målare?

Vi kommer att leta efter tjejer och killar som vill bli målare ända fram till år 2021. Är du intresserad och vill veta mer?

Jag vill vara med!

Detta är Sätt färg på Göteborg

Steg 1. Preppen

Som deltagare i projektet är din första uppgift att ta del av en preparandutbildning, vilket innebär att vi kommer förbereda dig för en måleriutbildning.  I steg ett får du praktiskt testa på måleriyrket, hur det är att arbeta i grupp och förståelse för hur måleribranschen ser ut. Måleriyrket får du prova på två olika sätt; dels genom traditionellt måleri och dels genom roliga målerievents. Ett sådan målerievent kan vara att måla offentlig konst i ditt bostadsområde eller inför ett stort evenemang som ska pågå i staden. Preparandutbildningen pågår i ungefär 10 veckor.

Steg 2. Vuxenutbildning

Efter preparantutbildningen kommer du få möjligheten att gå in i en vuxenutbildning och ta ett stort steg mot att bli yrkesmålare. I vuxenutbildningen får du lära dig de teoretiska grunderna inom måleriyrket samtidigt som du har en företagsförlagd praktik på ett måleriföretag. Vuxenutbildningen pågår i ungefär åtta månader och när du är färdig går du ut med en lärlingsbok. Det innebär att du är redo och kvalificerad för att börja arbeta som lärling på ett måleriföretag och därmed kan få en anställning och ett riktigt jobb.

Steg 3. Lärling på ett företag

Tack vare att allt fler bostäder byggs är måleribranschen i stort behov av arbetskraft och att fler ska välja måleriyrket. Därför finns det i projektet 10 måleriföretag som kommer att hjälpa till och ta emot dig som deltagare under den företagsförlagda praktiken. När du har avslutat preparandutbildningen och vuxenutbildningen får du med dig en så kallad lärlingsbok. Boken gör dig anställningsbar hos ett måleriföretag. För dig som har viljan och ambitionen finns det då goda möjligheter att snabbt komma ut i arbete genom en lärlingsanställning.

 

Ladda ner vår broschyr

  • Filnamn
  • Ladda ner
  • Informationsbroschyr - Sätt färg på Göteborg
  • Informationsbroschyr - Sätt färg på Göteborg (Arabiska)
  • Informationsbroschyr - Sätt färg på Göteborg (Somaliska)
  • Informationsbroschyr - Sätt färg på Göteborg (Spanska)

Nyheter

Artscape Saga

Artscape Saga

Organisationen Artscape, som syftar till att främja och sprida intresse förurban konst, kommer under sommaren 2019 att utföra sitt mest ambitiösa konstprojekt hittills. Läs artikel