fbpx

Sätt färg på Göteborg

Vilka är vi?

Sätt färg på Göteborg är ett färg- och utbildningsprojekt där flera aktörer arbetar tillsammans för att ge arbetssökande unga en chans till ett riktigt yrke som målare samtidigt som vi sätter färg på staden.

Under 2019 utvidgades utbildningssatsningen till att omfatta hela Göteborgsregionen och fler hantverksyrken. Samtidigt fortsätter prisade och internationella konstverk att målas upp i ”21 km konst” – en konststräcka som löper mellan Kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten Konsthall vid Klippan.

Vad gör vi?

Preparandutbildningen

Vi erbjuder unga mellan 19-24 år från Göteborgsregionen att utbilda sig till målare – ett yrke som är i stort behov av arbetstagare. Tillsammans får de lära sig grunderna i yrkesmåleri och en chans att komma ut i långvarigt arbete.

Vill du vara med?

 

21 km Konst

21 kilometer konst är precis som namnet antyder ett 21 kilometer långt konststråk från kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten konsthall vid Klippan. Konststråket samlar både stora muralmålningar, färglada vimplar och pimpade elskåp. 

Vill du veta mer?

Fler spännande projekt

Vi öppnar ständigt upp för nya samarbeten och utmaningar – något som mynnat ut i flera projekt under årens gång. Just nu har vi flera spännande saker på gång så som att måla elskåp och dekorera längs Grafiska vägen.

Nyheter

Artscape Saga

Artscape Saga

Organisationen Artscape, som syftar till att främja och sprida intresse förurban konst, kommer under sommaren 2019 att utföra sitt mest ambitiösa konstprojekt hittills. Läs artikel