fbpx

Göteborgarna vill komma närmare vattnet

Läs artikel

2021 fyller Göteborg 400 år och det ska firas genom att utveckla staden och göra Göteborg till en ännu bättre plats, hela vägen fram till jubileet och långt därefter.

– ”Sätt färg på Göteborg” är ett projekt som man blir glad av. Målaremästarna engagerar göteborgarna och ser både till att staden blir trevligare och att fler får arbete, säger Therese Brusberg, projektchef för Göteborg 2021.

Utifrån göteborgarnas idéer och önskningar har Göteborg & Co tagit fram en jubileumsplan som ska göra Göteborg till en ännu bättre stad för alla som bor och verkar här och för alla som kommer hit. För att nå dit behövs en gemensam kraftsamling där hela staden bjuds in att vara delaktig.

– Många av de önskningar och idéer som vi har fått in handlar om att man vill uppleva och komma närmare stadens vatten i alla former. Initiativet från Målaremästarnas ”Sätt färg på Göteborg” och utsmyckningarna vid Röda sten och Klippan är både i handling och värden helt i enlighet med vad jubileet står för. Att Målaremästarna bidrar med sin kunskap och profession genom att både skapa trevligare miljöer och sysselsätta människor är helt fantastiskt, säger Therese Brusberg.

Den 10 april är det invigning av ”Sätt färg på Göteborg” och lansering av det första delprojektet där fasader vid Röda sten och Klippan ska utsmyckas med konstverk inspirerade av temat ”Nära Vatten”. Lördagen den 12 april bjuds allmänheten in till ”Vernissage Nära Vatten” i Röda sten Konsthall. ”Vernissage Nära Vatten” pågår till och med 14 april och dukarna sitter uppe till och med 12 september.

Foto: Beatrice Törnros