fbpx

Göteborgsgirot knyter ihop staden

Läs artikel

9-10 maj bjuder Göteborgsgirot på cykelfest i Göteborg, med sex lopp för både barn och vuxna. Sätt färg på Göteborg ska göra eventet mer färgglatt.

Göteborgsgirot startades 2013 med tre lopp. Två år senare har evenemanget växt till sex lopp med en stor eventby med aktiviteter och underhållning inne på Ullevi. Det största loppet Stadsgirot är 70 kilometer långt och banan går runt hela Göteborg.
– Man cyklar genom alla Göteborgs stadsdelar. Våra värdeord är: hälsa, glädje, miljö och integration. Med loppet vill vi knyta samman Göteborg och få folk att upptäcka nya delar av staden, säger Sandra Krook eventsamordnare på Göteborgsgirot.

Vepor vid Ullevi
Sätt färg på Göteborg kommer att färgsätta eventet med tre meter höga vepor vid entrén till Ullevi. Gårdsten, där 35 kilometersloppet Halvgirot startar, kommer också bli mer färgglatt med vimplar och vepor.
– Det är jätteroligt att samarbeta med Sätt färg på Göteborg, som gör ett väldigt viktigt arbete, och jag tror att vi kan tillföra mycket till varandra. Vi ser också fram emot deras arbete med att måla cykelbanor. Våra förhoppningar är att kunna fortsätta samarbetet ända fram till 2021, säger Sandra Krook.