fbpx

Hanna och Viktor målade veporna till Blå Stället

Läs artikel

Målarpraktikanterna Hanna Pasanen och Viktor Pettersson har målat upp konstverken som i helgen hängdes upp på Blå Stället, kulturhuset i Angered. Under drygt en och en halv månad har de båda haft praktik hos Målarmästarna.
– Det har varit jätteroligt, säger Hanna.

En uppmålad båt i Frihamnen, vepor på Blå Stället och flaggspel till världens längsta konstverk. Hanna och Viktor har hunnit måla flera spännande saker under sin praktikperiod.
– Det är roligt, men lite läskigt att det hängs upp nu, så att alla kan se det, säger Hanna.
– Det är häftigt att ha varit med och skapat något som består under en lång tid, som blir en del av Göteborg, säger Viktor.

Att jobba som målare
Båda fick kontakt med Sätt färg på Göteborg via arbetsförmedlingen och hoppade på för att se om målaryrket var något för dem.
– Min morfar var målare så det finns i släkten, säger Viktor.
Under praktiken har de fått testa hur det är att vara målare och lärt sig de enklare grunderna inom måleri.

Tips till er kreativa
När deras praktik nu går mot sitt slut hoppas Viktor på mer målande medan Hanna pluggar och letar vidare efter något annat. Deras råd till andra unga är att våga.
– Många tycker det är svårt att veta vad de vill göra. Man kanske inte alls tror att man passar som målare men när man väl testat kanske det känns det helt rätt. Var inte rädd för att pröva något nytt, du får alltid med sig nya erfarenheter, säger Hanna.
– Det är ett roligt yrke, det är ett tips till de som är kreativa, att testa, säger Viktor.