fbpx

Kranpunkten lyfter konstverk till skyarna

Läs artikel

Sätt färg på Göteborg har flera sponsorer som genom att ge en hjälpande hand gör projektet möjligt. Kranpunkten är en av dem. De ser till så att de vackra konstverken uppmålade på jättevepor kan fästas högt upp, för att sätta färg på staden och visas upp för Göteborgs invånare.

Kranpunkten AB är ett uthyrningsföretag som specialiserar sig inom lyftmaskiner, de har varit verksamma sedan 1989. Med hjälp av deras lyftmaskiner kan montörer hissas upp för att sätta upp de jättevepor och vimplar som skapas inom Sätt färg på Göteborg.

– Vi är med som sponsorer i flera sammanhang, och det gör vi eftersom att vi har både kompetensen och rätt maskiner för att hjälpa till. Detta projekt är ju för Göteborg, och jag tycker att det är en självklarhet att man ska ställa upp om man har möjligheten, säger Andreas Johansson på Kranpunkten Göteborg.

Miljömedvetenhet är viktigt för Kranpunkten
Andreas berättar att arbetet ofta är tidspressat, och därför är det viktigt att hitta en lösning som förenklar arbetet inom den tidsramen man har.

– Det viktigt att man hittar en bra helhetslösning till kunden och därför skickas en projektledare ut för att se vad som ska upp och hur omgivningen ser ut, för att sedan kunna föreslå den mest passande maskinen för ändamålet, förklarar Andreas och fortsätter:

– Med tanke på vår ISO certifiering har vi rätt tänk och det som krävs när det gäller de tuffa krav på miljömedvetenhet som ställs i Göteborg. Den delen är viktig även för Sätt färg på Göteborg. Därför tror jag att de ville jobba just med oss på Kranpunkten.