fbpx

Målaremästarna ger fortsatt stöd till Sätt färg på

Läs artikel

I dagarna blev det klart att Målaremästarna fortsätter att delfinansiera Sätt färg på Göteborg. I minst två år framöver kommer Målaremästarnas Sverigestyrelse stå bakom projektet som genom färgsättning av allmänna platser gör Göteborg till en vackrare stad. Men projektet Sätt färg på har också större underliggande syften.

– För oss handlar det framförallt om att visa hur vi genom renovering kan rusta upp bland annat miljonprogrammen. Vi vill visa att det är samhällsekonomiskt klokt att renovera snarare än att riva och bygga nytt. Göteborg är först ut, men eftersom detta är en aktuell fråga för hela Sverige vill vi fortsätta att engagera oss i projektet och nå ut i fler delar av landet, säger Björn Hellman, vd för Målaremästarna.

Sätt färg på Göteborg arbetar på bred front med många olika frågor. Det handlar om att få fler ungdomar att intressera sig för måleri, men också att visa fastighetsägare hur man med måleri kan skapa trivsel och samhällsförändring.

– Vi vill visa hur måleri kan lyfta olika miljöer och med de många delprojekt som är planerade hoppas jag att detta kommer att bli tydligt. Som det ser ut idag är våra utbildningar attraktiva och det roligaste av allt är att det snart är lika många tjejer som killar som utbildar sig inom måleri. Vår förhoppning är naturligtvis att vi genom projektet Sätt färg på kan få ännu fler ungdomar att intressera sig för måleriyrket, avslutar Björn Hellman.

bjorn_hellman