fbpx

Nya möjligheter för Göteborg

Läs artikel

Den 11 februari beslutade Europeiska Socialfonden, ESF, att bevilja anslag till Sätt färg på Göteborg. Under de kommande tre åren ska totalt 150 arbetslösa ungdomar erbjudas möjlighet att utbilda sig till byggnadsmålare. Vägen dit går genom pröva-på-event, praktik, validering och vuxenutbildning. Tajmingen är perfekt då byggbranschen står inför en stark uppgång.

Vår nya styrgrupp för projektet hade uppstartsmöte den 2 mars. Där medverkar de kommunala bostadsbolagen, Framtidenkoncernen, Göteborg 2021, Arbetsförmedlingen, samt Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsförvaltningen tillsammans med Måleriföretagen. I styrgruppen samordnas alla aktiviteter för att få ett så bra utfall för de medverkande ungdomarna som möjligt.

Precis som tidigare har vi fokus på stadsdel Angered och nu tillkommer även området Göteborg Östra. Dessutom fortsätter utmaningen att fylla den 21 kilometer långa sträckan med konst, från Kulturhuset Blå Stället i öster, ända till havet i väster via Röda Sten Konsthall. I detta delprojekt involveras många stadsdelar och alla göteborgare är välkomna att bidra genom att tipsa om tråkiga ytor eller genom att vara med och färgsätta. Vi har nu en karta över konststräckan på vår hemsida, gå gärna in och föreslå vilka ytor du tycker behöver få mer färg.

Just nu ser vi fram emot ett stort antal happenings, såväl lokala initiativ som välkända och stora event i Göteborg, som kommer att få hjälp med att skapa färgglädje. Först ut blir Hammarkullekarnevalen 28 maj som bland annat får en färgsatt karnevalväg och stora dekorerade banderoller.

Sedan vi startade Sätt färg på Göteborg har nästan alla ungdomar med svensk utbildning i byggnadsmåleri kommit i arbete. Nu vidgar vi projektet och siktar på att fånga upp de många nyanlända från bland annat Syrien som har målerierfarenhet.

Vi har helt enkelt en spännande tid framför oss, med fortsatt färgglädje och ännu större möjligheter att göra skillnad för stadens arbetslösa ungdomar.