fbpx

Pressinbjudan: Vinnande konstverk målad av arbetslösa ungdomar hängs upp på Andra Långgatan

Läs artikel

I augusti 2017 utsågs 12 vinnare i den internationella konsttävlingen Gothenburg Art 21. Vinsten var att få sitt konstverk uppmålat i världens längsta konststråk ”21 km konst” som kommer stå klart år 2021, lagom till Göteborgs 400-årsjubileum. Nu börjar konststråket ta form, först ut bland vinnarna är Linda Ljungblads konstverk ”Gothenburg United”.

 Sätt färg på Göteborg bjuder in till pressträff där ett av de första konstverken i den 21 km långa konststräckan kommer att hängas upp. Först ut är målningen ”Gothenburg United” som är skapad av Linda Ljungblad, en av de tre vinnarna som är verksamma i Göteborg. Målningen målades upp på en stor vepa av arbetslösa ungdomar i oktober förra året med måtten 9m x 7m och kommer nu pryda Andra Långgatan. Ungdomarna som har målat upp konstverket är deltagare i färg och sysselsättningsprojektet Sätt färg på Göteborg. Genom att delta i projektet får ungdomarna praktisk kunskap och erfarenhet om måleriyrket, som är en bransch i stort behov av arbetskraft Sätt färg på Göteborgs mål är att genom att öka sysselsättningen bland arbetslösa ungdomar leder till ökad integration och minskat utanförskap.

 

PRESSINBJUDAN

Vad: Vinnande konstverk skapat av arbetslösa ungdomar hängs upp på Andra Långgatan

Var: Andra Långgatan 33

När: Onsdag den 25 april Klockan 10.30

Närvarande: Nikita Kihlander, deltagare som har målat upp konstverket, Konstnären Linda Ljungblad och Amelie Tingström som projektleder arbetet.

För mer information:

Carin Kurling, Informationsansvarig för Sätt färg på Göteborg

Mail: carin.kurling@sattfargpa.se

Telefon: 0730- 894612