fbpx

Pressinbjudan: Sätt färg på Göteborg sätter färg på hela regionen

Läs artikel

Sätt färg på Göteborg växer på alla fronter när verksamheten etableras i fler kommuner och tar sig an fler hantverksyrken. Här får ungdomarna en chans att lära känna måleriyrket både genom att måla i fastigheter och genom projektet “21 km konst”, en del av Göteborgs 400 årsjubileum.

 

Konceptet att sammanföra arbetssökande unga långt från arbetsmarknaden med en bransch i stort behov av ny arbetskraft har hittills resulterat i fler än 60 unga yrkesmålare i anställning. När Sätt färg på nu sprids till fler kommuner öppnas också dörrar in till fler hantverksyrken. Utöver målarlärlingar så kommer Sätt färg på Göteborgsregionen även kunna erbjuda ungdomar en möjlighet att bli golvläggare, undertaksmontörer, fönsterrenoverare, murare och kakelsättare – närliggande yrkesområden och även de med stort anställningsbehov.

 

Med förnyad finansiering fram till år 2022 kommer ytterligare ett 60 tal ungdomar runt om i regionen att erbjudas möjligheter till utbildning och arbete.

– Vårt mål nu är att göra arbetsmetoden permanent eftersom vi ser att den verkligen funkar, säger Saman Fattah, utvecklingschef.

 

För Sätt färg på är det ett intresse för hantverk som räknas hos ungdomarna, inte exempelvis fullständiga gymnasiebetyg.

– Det är ett intensivt arbete men alltid lika roligt när vi ser att ungdomarna trivs och verkligen kommer ut i anställning inom byggnadsmåleriet, säger Tommy Nyström, måleriinstruktör.

 

Tillsammans med konstnärer medverkar ungdomarna även i målandet av muralmålningar. Sätt färg på är en del i en större vision att engagera boende och skapa möten mellan bostadsområden för att på så sätt binda samman staden. Nu sprids verksamheten inom hela Göteborgsregionen. Samverkan sker under sommaren 2019 med projekt Artscape som målar street-art i tolv kranskommuner.

 

Vad: Sätt färg på Göteborg bjuder in till kick-off och berättar mer om hur vi utökar vår verksamhet till hela Göteborgsregionen och samtalar med några av våra målerideltagare.

När: Torsdag den 21 mars klockan 13.30 

Var: Bergsgårdsgärdet 79 – Fritidsgården Hemmaplan

Närvarande: Erling Zandfeld, projektchef Sätt färg på, Saman Fattah, utvecklingschef Sätt färg på, Therese Brusberg, Göteborg 2021, Göteborg & Co, Mikael J:son Lindhe, AkzoNobel, Henrik Johannessen, Arbetsförmedlingen, Sara Keränen, Bostadsbolaget, Tommy Nyström, måleriinstruktör Sätt färg på, Sara Bang, deltagaransvarig och arbetsförmedlare Sätt färg på, Ahmed Bayati, projektledare Sätt färg på, några av våra målerideltagare i Sätt färg på.

Kontaktperson: Saman Fattah, 0730-89 46 13, saman.fattah@sattfargpa.se