fbpx

”Sätt färg på” ska ge jobb till unga i Gårdsten

Läs artikel

– Att främja sysselsättningen för ungdomar och att skapa en bra miljö för våra boende är helt förenligt med vårt uppdrag. Vi kände direkt att vi ville vara med i projektet ”Sätt färg på”. Det säger Michael Pirosanto, t.f. vd för Gårdstensbostäder.

Arbetsförmedlingen, Förvaltnings AB Framtiden, Göteborg & Co och bostadsbolagen Poseidon och Gårdstensbostäder är några av över 50 samarbetspartners i projektet ”Sätt färg på”. På Gårdstensbostäder har man under många år arbetat med social hållbarhet och att skapa jobb åt ungdomar.

– Vårt uppdrag är att sysselsätta Gårdstensbor i Gårdsten. Till projektet ”Sätt färg på” kommer vi att rekrytera arbetslösa ungdomar i området och erbjuda dem någon form av sysselsättning, säger Michael Pirosanto.

Gårdsten ligger i Angered i nordöstra Göteborg. Gårdstensbostäder bildades 1997 och förutom att förvalta fastigheterna fick man i uppdrag att förnya stadsdelen både fysiskt och socialt. Sedan dess har mycket hänt. Gårdstensmodellen har uppmärksammats världen över och Gårdsten har fått både nationella och internationella priser för sitt arbete med att utveckla stadsdelen.

Foto: Martin Goodwin