fbpx

Stolta och engagerade lärlingar

Läs artikel

Om en månad invigs ”Sätt färg på Göteborg” med delprojektet ”Nära Vatten” på Röda sten. Samtidigt dras de första penseldragen för världens största målade konstverk. Ett världsrekord som göteborgare och tillresta får medverka i ända fram till 2021. Jag är väldigt glad över att vi nu är en del av stadens väg mot 400 år och att så många redan är delaktiga i arbetet.

Det har varit fantastiskt att se arbetslösa lärlingars väg från lite loja och villrådiga till stolta och engagerade dukmålare. De skolklasser och bildlärare som i projektet har samverkat med Röda sten Konsthall har skapat av själ och lust. Snart monteras resultatet av allt detta arbete på fasader runt Klippan och Röda sten, lagom till Majornas Konstrunda.

Vår verkstad på Världskulturmuseet är en idealisk plats för att måla upp till 100 kvadratmeter stora glasfiberdukar. Kom gärna förbi och ta en titt genom glaset till målarverkstaden en trappa ned. Med undantag för den 20-26 mars och Möbelmässan, så målar våra lärlingar där varje vardag. De har fått en svår uppgift med konstnärernas original, men löser det på ett väldigt bra sätt.

Erling Zandfeld, projektledare för ”Sätt färg på Göteborg”