Supporter

Var med och skapa arbetslösningar för stadens ungdomar

 

Idag står många unga långt från arbetsmarknaden. Samtidigt skriker måleribranschen efter lärlingar.

Sätt färg på Göteborg är ett färg- och utbildningsprojekt med fokus på sysselsättning och integration. Tack vare insamlade medel kan vi hjälpa arbetslösa ungdomar att utbilda sig till målare – samtidigt som de bidrar till att färgsätta och rusta upp utsatta stadsdelar.

Hittills har 65 arbetslösa ungdomar fått jobb genom projektet. Och över 2 500 unga har deltagit i våra måleriaktiviteter. Men för att kunna skapa nya arbetslösningar behöver vi fler företagssupportrar. Och lokala partners som vill ena staden tillsammans med oss.

Vill du höra mer om oss och vad det innebär att vara företagssupporter? Kom på vår lunch!

Den 24 oktober anordnar vi en lunch på Göteborgs Stadsmuseum (Norra Hamngatan 12), kl 11:30 – 12:00. Skicka din anmälan och ev. specialkost till ahmed.bayati@sattfargpa.se

 

Vilka står bakom Sätt färg på Göteborg?

 

Sätt färg på Göteborg drivs bland annat av Måleriföretagen i Sverige, Framtidskoncernen, AkzoNobel, Göteborgs Stads vuxenutbildning, Göteborgs 400-årsjubileum 2021 och Arbetsförmedlingen. Projektet delfinansieras av Svenska ESF-rådet och Allmänna Arvsfonden.

 

Engagera ditt företag

 

Som företagssupporter visar ni att ni står för ökad integration och minskat utanförskap. Samtidigt hjälper ni till att färgsätta staden med fina väggmålningar. Insamlade medel omvandlas till riktiga arbetslösningar för Göteborgs ungdomar.

 

Våra supporterpaket
Lilla
– Supporterbanner att använda på er hemsida.
– Exponering av företagets logotyp på sattfargpa.se.

 

 

Mellan
– Supporterbanner att använda på er hemsida.
– Exponering av företagets logotyp på sattfargpa.se.
– Möjlighet att bli supporter till en målning i projektet 21 km konst och delta i mediaaktiviteter.

 

Stor
– Supporterbanner att använda på er hemsida.
– Exponering av företagets logotyp på sattfargpa.se.
– Möjlighet att utforma ett event tillsammans med oss.

 

Vår arbetsmodell

Våra satsningar riktar sig till två olika åldersgrupper.

12–19 år

Sätt färg på Göteborg ordnar årligen flera aktiviteter för 12- till 19-åringar i utsatta områden. Fokus ligger på att väcka nyfikenhet kring måleriyrket och att skapa engagemang bland de boende.

19–24 år

Sätt färg på Göteborg ger ungdomar mellan 19 och 24 chans att utbilda sig till målare. Ett tryggt heltidsjobb i en bransch med stort behov av arbetskraft. Här kan du läs mer om våra tre utbildningssteg.

 

Här skapas världens längsta konstverk

Just nu håller våra deltagare på att skapa världens längsta konstverk – 21 km konst. Konststräckan går från Blå stället i Angered till Röda stens konsthall och kommer att vara färdig till Göteborgs 400-års jubileum 2021. Här kan du läsa mer om 21 km konst.