fbpx

Vi skapar riktiga jobb

Läs artikel

Två deltagare har nu fått jobb via Sätt färg på Göteborg sedan ESF-projektets start i maj: Mattias Pärle och Joakim Janevik. Båda hade en gymnasieutbildning med inriktning måleri sedan tidigare och har nu fått lärlingsanställningar hos två av Sätt färg på Göteborgs fadderföretag.

Efter tre månaders praktik blev Mattias först med att få ett riktigt jobb, en lärlingsanställning hos Effektiv Måleri. Hur känns det Mattias?
– Det känns såklart jättebra. Äntligen är jag ute och arbetar som målare!
Inte långt efter det fick även Joakim en lärlingsanställning hos Edvardssons Måleri.
– Både Mattias och Joakim trivs riktigt bra, och har kommit in i ”gänget” på sina arbetsplatser. Det är roligt att se, säger Kristina Halttu som har följt dem som måleriinstruktör inom Sätt färg på Göteborg.

Tiotal väljer målaryrket
För resten i den första deltagargruppen är startsträckan lite längre då de inte har en måleriutbildning med sig sedan tidigare. Ett tiotal av dem har dock valt att gå vidare och läsa vuxenutbildningen i måleri som startar nu i september.
– Det är roligt att så många av dem har fastnat för målaryrket och vill utbilda sig. Vi har några riktiga guldklimpar i det här gänget, säger Kristina.

Vill du också utbilda dig till yrkesmålare?

Ansöka här!