Vinnande brasilianskt konstverk blir muralmålning

Läs artikel

Den brasilianske konstnären Thiago Mazza, som är en av vinnarna i den internationella konsttävlingen Gothenburg Art 21, får nu sitt bidrag ”We are nature” uppmålat på en husfasad i Hjällbo. Konstverket blir uppmålat utav de arbetslösa ungdomar som genom projektet utbildas till byggnadsmålare.

Thiago Mazza är uppvuxen på landsbygden utanför Minas Gerais, ett bergsområde i sydöstra Brasilien. Han har varit aktiv konstnär sedan 2011 och hans passion är muraler och storskaliga målningar som symboliserar hans uppväxt där skogen och naturen är centrala platser. Han har utvecklat hans egna unika stil och hans konstverk kan ses på olika muralmålningar i städer runt om i världen som i Spanien, Storbritannien, Ryssland och Brasilien.

Thiago är en utav 12 vinnare i den internationella konsttävlingen Gothenburg art 21 som gick av stapeln förra året. De vinnande bidragen kommer successivt att målas upp med hjälp av de arbetslösa ungdomarna i projektet som genom projektet Sätt färg på Göteborg utbildas till målare. Tillsammans kommer målningarna bilda 21 km konst; ett konststråk på 21 km som löper från Kulturhuset Blå Stället i Angered till Röda Sten Konsthall som kommer stå färdigt till 2021, Göteborgs 400års jubileum. Konststråket syftar till att binda samman stadsdelar, främja integration, samtidigt som ungdomar utbildas till byggnadsmålare och sätts i arbete.

För att läsa mer om Thiago fantastiska arbete :

www.thiagomazza.com.br
www.instagram.com/mazzolandi

 

För mer information om de övriga vinnande bidragen i Gothenburg art 21 och vad som är på gång i 21 km konst:

Winners

Alla konstverk